tisdag 9 juli 2024

När DN raderade Frankrike som nyhet


 

 

När DN raderade Frankrike som nyhet

Det rasistiska och fascistiska Le Pen-partiet stoppades i söndagens val i Frankrike tack vare en imponerande mobilisering av vänstern i det största valdeltagandet sedan 1980-talet. Och på måndagen hade DN:s utsände reporter Jönsson (han med ett taget aristokratiskt efternamn) bara en pliktskyldig rapport.

Idag tisdag är den i Europa helt unika nyheten om att vänsteralliansen i den Nya Folkfronten har blivit störst borta i spalterna i Sveriges största dagstidning.

Varför?

 

EN ALLIANS SOM INTE, till skillnad mot påstådda vänsterformationer i Europa inte har tvekat att peka ut Tel Aviv som en folkmördarstat, som inte darrar på manschetterna när det handlar om att peka ut Nato som en krigsallians och, vilket kanske skapar störst raseri hos USA-filialen i Bryssel, att det måste inledas fredssamtal om en lösning i Ukraina.

I Frankrike handlar det också om en vänster som sett till KLASSINTRESSEN i den franska inrikespolitiken i stället för att trassla in sig i identitets/könspolitik/etniciteter, m.m., vilket har föranlett den franska högern att utdela okontrollerade rallarsvingar mot vänstern.




DÄRFÖR LADDAR IDAG de LIBERALA ”teoretikerna på Marieberg” på med det stora artilleriet och hoppar till och med på vänsterpartiet och Nooshi Dadgostar och anklagar det/henne för ryssvänlighet för att hon vurmar för den socialdemokratiske Labourledaren Jeremy Corbyn.

Ledarsidans Liza Alexandrova-Zorina slår an en hysterisk ton mot den växande fredsopinionen i Europa där nu Ungerns Viktor Orban flyger till Washington på sin fjärde mäklarresa med målet att parterna ska börja tala i Ukrainakonflikten. För det krigsaktivistiska NATO-organet DN är freden ett rött skynke varför Alexandrova-Zorina rubricerar sin ledare:

”Sluta drömma om att ryssar ska sätta stopp för kriget. Ryska män åker frivilligt till krigets slakt – för att de redan lever som boskap”.

Påstår denna kvinna smått okontrollerat över ett land där presidenten, oavsett vad man tycker om honom fick 77 procent i senaste valet. Men skriket är inte riktat mot Putin och Ryssland i första hand, de försvarar sig utan problem, utan riktas mot alla fredskrafter i Europa och i synnerhet för att den franska vänsterns ståndpunkt inte ska ”smitta av sig” i övriga Europa.



Den andra och kanske minst lika viktiga attacken i dagens DN handlar om att försöka ”neutralisera” den franska vänsterns POLITISKA PROGRAM, att den inte ska få efterföljder i svensk inrikespolitik. DN skickar fram Niklas Ekdal som sätter den häpnadsväckande rubriken: ”Svenskarna minns fel – vi vill inte tillbaka till DDR-Sverige”!

Vad, och ursäkta mitt grova ordval, fan vet Ekdahl om Miljonprogrammet som var en del av 'Arbetarrörelsens efterkrigsprogram'?

 

JAG VÄXTE UPP PÅ TREDJE våningen på gamla Vegagatan 13 i Göteborg i en etta med wc på svalen och en vedspis i köket där min mor och far, han rörläggare på Lindholmens varv övernattade i kökssoffan medan min nyfödda syster och jag sov i det enda rummet. En kakelugn i det rummet höll oss varma på vintern för att vi inte skulle förfrysa, även om jag vid två års ålder fick lunginflammation. Morsan tvättade våra kläder i ett brygghus nere på gården där hon på vintern tvingades hacka sönder det frusna vattnet för att kunna tvätta. 'Badade' gjorde vi i en zinkbalja i uppvärmt vatten i köket. Varmvatten i kranarna existerade inte på 1950-talets arbetarkvarter i Göteborg och andra städer.

Det var det gamla ”gemytliga Sverige” som den svenska arbetarklassen ville bygga bort för att bygga det DN:s Ekdahl föraktfullt kallar för ”DDR-Sverige”. Vi utpekas som ”nostalgiska svenskar” och drömmare om Folkhemmet.

Den gamla Vegagatan med Oscars Fredriks kyrka i bakgrunden, 7-8 kvarter till hamnen och färjorna som transporterade arbetarna till de tre varven Götaverken, Lindholmen och Eriksbergs varv. Levnads- och arbetsvillkoren var hårda och det var den kampen som bäddade för drömmen om ett tryggt Folkhem också för de arbetande men som DN föraktfullt påstår att människorna inte vill tillbaka till.


Men i det handlade det om att skapa värdiga människovillkor för alla, också vanliga arbetare som drömde om och kämpade för tre veckors semester och en värdig pension, något som Dagens Nyheter folkparti, med ett enda undantag i riksdagen bekämpade i allians med den politiska högern.

Det var inget fel på Miljonprogrammet. Vi fick en modern 3:a med varmvatten och tvättstuga i Biskopsgårdens Block 1, på Godvädersgatan 6. En underbar lägenhet med närhet till en lika underbar natur med sjön Svarte Mossen som granne. En mänsklig värdighet och rättighet. Så kommer denne Ekdahl och arrogant anklagar den politiken för ”DDR-Sverige”. Lika hysteriskt som Alexandrova-Zorina.





FÖR ATT KRÖNA DAGENS PSYKOLOGISKA krigföring mot folket i Sverige påstår nu DN, lagom inför Natos toppmöte idag, att ”Hemliga ryska satelliten kan förbereda rymdvapen”.

Jo, jo, fantasin flödar på Marieberg, men inte ett ord om den franska vänsterns valseger och dess konsekvenser. Bara politiska antikommunistiska stickspår.

Det är dags att svenska folket vaknar upp och sätter ner klackarna i golvet och gör upp med den politik som bara gynnar Wallenberg och krigets krafter. Som det franska folket gjorde i söndags då det markerade den politiska kursriktningen.

Och i det arbetet håller inga halvmesyrer, det bör Nooshi Dadgostar och hennes vänsterparti ta på fullt allvar, om det inte ska springas förbi som deras tyska broder/systerparti Die Linke i det senaste valet och utraderas.

Dick Emanuelsson

 

En kuban om det franska valets lärdomar

Den franska vänsterns seger vars konsekvenser nog inte faller Jonas Sjöstedt (v,) i smaken, som vad Mélenchon säger om situationen i Ukraina och fredsförhandlingar!

Valet sett av en kuban som studerade i Frankrike

”För 20 år sedan studerade jag i nästan tre år i Paris, Frankrike, för en doktorsexamen i statsvetenskap vid La Sorbonne. Jag lärde mig många saker, inte på universitetet, utan på gatorna, städerna, fälten, i livet, wow! Och en idé och ett uttryck återkom alltid för mig, ”val är varken vunna eller förlorade, de förklaras.”

Hela den politiska klassen och speciellt medierna sa inför söndagens val att Nationella Fronten skulle lätt kunna vinna med absolut majoritet, 289 ledamöter. Extremhögern fick 143 ledamöter. I stället var det den Nya Folkfronten i vänstern som vann.

Tekniskt sett, sedan premiärminister Atal lämnade in sin avgångsansökan, bad Macron honom att stanna tills en ny premiärminister hittats, som nödvändigtvis måste vara någon från den relativa majoriteten, det vill säga vänstern. Fram tills nu är majoritetsgruppen LFI, Jean Luc Mélenchons Insoumise France.


KOMMUNISTERNA OCH SOCIALISTERNA motsätter sig utnämningen av Mélenchon till premiärminister, en dum själviskhet, men jag anser att Mélenchon inte borde vara premiärminister utan spara sig för 2027 (presidentvalet), eftersom han redan har uppnått det väsentliga, enheten, presentera enskilda kandidater i de 577 valkretsarna, och vinna valen.

Men det viktigaste är det politiska handlingsprogrammet. Jag läste det i sin helhet, det programmet är mycket mer progressivt än vad Podemos (Spanien) och Syriza (Grekland) sa en dag.

Faktum är att hela terrorkampanjen mot vänstern riktade in sig på deras 'ultravänsteristiska' program, vad de föreslog, som att på 3 år för att höja minimilönen till 1600 euro (en ökning med 15 %), upphävande av pensionslagen och återgå till 62 år (Macron tog det till 64 år), och sedan längre fram sänka den igen till 60 år. Det finns ingen i Europa som planerar en 60-årig pension. Vissa är redan i 70-årsåldern och uppåt.

 

VIDEO:
Jean Luc Mélenchon om Ukraina

UKRAINA:

Så här sa Mélenchon om situationen i Ukraina för några veckor sedan:

”...Det är dags att prata med Putin. Det är absurt att tro att vi genom att skrämma Putin kommer att tvinga honom att dra sig tillbaka”.

”Vi är inte i en position att kunna hota Ryssland”. . . ”Nej, man kan inte erövra ett land med sju tidszoner som tidigare besegrade Napoleon och Hitler”.

Citaten ovan var från när Mélenchon förklarade sitt beslut att rösta emot samarbetsavtalet med Ukraina.

Mélenchon påminde om att dokumentet föreskriver Kievs medlemskap i Nato, ”vilket betyder att det inte kommer att bli möjligt med fred med Ryssland. Dessutom talar avtalet om stöd för Ukrainas medlemskap i EU, vilket kommer att skada Frankrike...”

Tja, det finns inte 7 tidszoner i Ryssland, utan 11. I resten verkar det vara korrekt för mig, och hans rekommendation att placera Frankrike som ett alliansfritt land, vilket skulle innebära att man lämnar NATO, ännu bättre. Det är de grundläggande sakerna”, rundar den kubanska militäranalytikern Wofnon av sin krönika om franska valet.

Vad var det den förre EU-motståndaren Sjöstedt sa i SvT?

Ungern bör uteslutas ur EU för landet förhindrar EU:s stöd till Ukraina, vilket i klartext ska tolkas som att Urban verkar för fredsförhandlingar. Illa, när ordet FRED blir en n förbannelse för den förre v-ledaren.

Men den ungerske ledaren skiter blankt i vad en före detta vänstermänniska i Sverige anser. I stället är Orban nu på väg på sin fjärde resa, nu till Washington!

Han fick stort stöd i Peking av Xi Jinping som vill se Orban som en fredsmäklare i Natos konflikt i Ukraina. Medan Sjöstedt och Dadgostar anklagar Orban för att vara en högerpresident.

 

VIDEO:

Internationalen ljuder i Paris medan mardrömmarna terroriserar Huvudkrymparligans representanter i Sverige

I Sverige skulle SvT:s mest pinsamma dalmas, samt han fjanten med hästsvans som tror sig vara militäranalytiker, ah!!!, inte att förglömma Trion på DN, de nämnda skulle med all säkerhet anklaga oss för att vara ortodoxa övervintrande kommunister från ”det nyleninistiska 70-talet” om vi som fransmännen igår skulle stämma upp Internationalen på Sergels torg. Nu är det dessbättre så att dessa övervintrade från Huvudkrymparligan inte kan ändra på realiteter i Frankrike. Folkfrontsalliansen blev störst! Haja det, Sundström, Wolodarski, Winiarski och Shachar. Förfära er i era mardrömmar!

 

VIDEO: LENIN

“Det kan inte existera en verklig och effektiv frihet i ett samhälle som bygger på penningens makt, i ett samhälle där arbetarnas massor lever i misär medan en handfull potentater livnär sig som parasiter”!

(LENIN)

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.