fredag 19 juli 2024

EU:s skurkaktiga adelsdam omvald ordförande i kommissionen, några subjektiva refektioner


En gravplundrare som EU:s nya utrikesminister

För någon månad sedan beslutade Kaja Kallas ministär i Estland att låta grävskopornas skoptänder hugga in gravstenarna för kvarlevorna av mer än 250 av Röda Arméns soldater som tillhörde enheter i den 249:e estniska skyttedivisionen som stupade i kampen mot den tyska nazistiska ockupationen under befrielsen av platsen i den estniska skärgården. Vi vet inte om det var för den ogärningen som Kallas, dotter till en före detta högt uppsatt man under den sovjetiska epoken inom det estniska bankväsendet samt en viktig "propagandist" som t.f. chefredaktör i dagstidningen för det estniska kommunistpartiets centralkommitté, som hon togs till tyskan von der Leyens barm. Eller var det kanske den samlade meritförteckningen denna fascistoida och krigsaktivistiska kvinna har ackumulerat de senaste åren. Hur som helst är nu Kallas en av de tre mäktigaste i Bryssel vilket knappast kommer bådar för fredens utveckling i denna region av världen. D.E.





EU:s skurkaktiga adelsdam omvald ordförande i kommissionen

Några subjektiva refektioner

Det var nästan tangerat, uppgiften om att Ursula von der Leyen befanns skyldig för sina skumma kontrakt med covid-vacciner och det tandlösa EU-parlamentets val av henne till ny ordförande för EU-kommissionen.

EU:s tribunal slog nämligen fast att EU-kommissionens ordförande dolde information om kontrakten för förvärv av covid-19-vacciner som hon kommit överens med det amerikanska läkemedelsföretaget Pfizer i vad som kommit att kallas von der Leyens eget Pfizer-gate”.

Specifikt slog Europadomstolen fast att Ursula von der Leyen inte gav allmänheten tillräckligt allmän och bred tillgång till uppgifter om dessa avtal.

Denna överträdelse hänvisar i synnerhet till bestämmelserna i nämnda kontrakt angående ersättning och deklarationerna om icke-existens av intressekonflikter från medlemmarna i förhandlingsgruppen för köp av vaccinerna”, underströk domstolen.

 

MELLAN 2020-2021 BETALADE von der Leyen miljarder euro från EU-kommissionen för en miljon vaccindoser av det sämsta och farligaste vaccinet efter de avtal hon tecknade med läkemedelsföretaget. Många av dessa doser användes dock aldrig och datumen gick ut, varför hon har anklagats för förskingring.

Ledamöterna i EU-parlamentet och enskilda personer begärde tillgång till dessa avtal, som föreskrivs i förordningarna, för att förstå deras villkor, men Von der Leyen gav dem endast delvis tillgång och i redigerade versioner. EU-kommissionens ordförande raderade också det sms  hon utbytte med Pfizers vd, vilket ökade misstankarna om skuld för korruption om henne.

Och igår torsdag omvaldes hon ånyo som EU-kommissionens ordförande av kristdemokrater, traditionell höger, socialdemokrater, ”gröna” och liberaler.

Ja, ja, det ”demokratiska överskottet” i Europa stinker.

Dick Emanuelsson

Källa: @elOJOen

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.