söndag 26 maj 2024

ANTIKOLONIAL KAMP: USA hotar domarna i ICC och en dödlig institutionaliserad rasism

 



ANTIKOLONIAL KAMP 1: 25 maj, AFRIKADAGEN. En kontinent som går mot sin andra befrielse, denna gång från de nygamla kolonialmakterna och Imperiet på andra sidan Atlanten som i land efter land sparkas ut, plundrare av folkens naturresurser och folkmördare de är.

 

VIDEO:

ANTIKOLONIAL KAMP 2: Det är inte Hamas som kidnappar israeliska barn mitt på ljusa dagen, det är den sionistiska ockupationsarmén som ständigt kidnappar PALESTINSKA barn.

 

VIDEO:

ANTIKOLONIAL KAMP 3: Så reagerade Israel på det andra domslutet från Internationella Brottsmålsdomstolen att stoppa den militära offensiven, svaret blev bomber över flyktingfamiljernas tält, bomber i sitt eget land. Det visar den sionistiska statens sanna karaktär som terroriststat.

 

ANTIKOLONIAL KAMP 4: USA hotar domarna i ICC!

USA hotar Internationella Brottmålsdomstolen för att ha begärt Netanyahus tillfångatagande men gratulerade samma domstol för att också ha begärt en arrestering men av Putin.




Så här löd Vita Husets lovord om arresteringsordern av PUTIN:

”ICC:s beslut att utfärda en arresteringsorder för Vladimir Putin är ett jättesteg i rätt riktning för det internationella samfundet. Det är mer än motiverat med tanke på bevisen”.

”Brottet”, handlade som bekant om evakueringen av ett antal barn från krigszonen i den rysktalande Donbassregionen där Kiev varje dag sedan 2014 bombar och dödar civila. Sammanlagt dödades, fram till februari 2022 14,000 civila varav 140 var barn. Flera av de evakuerade barnen har återförenats med föräldrar som är kvar i Ukraina. Men det stora antalet vill vara kvar på den ryska sidan och återförenas där med sina föräldrar. Västmedierna tiger eller manipulerar dessa händelser.

 

Samma Vita Huset om arresteringsordern av NETANYAHU:

Detta upprörande beslut är verkligen ett slag i ansiktet på Israels oberoende rättsväsende, som är stolt över sitt oberoende. Jag (Biden) kommer att utfärda ett detaljerat uttalande om dessa upprörande handlingar från ICC mot staten Israel och kommer att arbeta ivrigt med kollegor från båda parter i båda kamrarna för att införa sanktioner och ett fördömande av ICC”.

Cynismen i Vita Huset är slående. Medan den ryska sidan evakuerar barn från krigets Donbass, skickar Vita Huset, med stöd av kongressen vapen till Israel som är den största mottagaren av ekonomisk och militär hjälp från USA och för att fortsätta blodbadet i Gaza.

Omkring 15 000 barn har massakrerats av bomberna ”Made in USA”. Den politiska ledningen av Netanyahu har och får en total politisk och total militär uppbackning av Vita Huset och kongressen.

Nu återstår bara uppgiften för den sionistiska trion på Dagens Nyheter; Wolodarski, Winiarski och Shachar att ska skriva ledare, krönikor och essäer om ”det beklagliga domslutet av Internationella Brottmålsdomstolen”.

Domslutet har inte kommit som en skänk från ovan. Det är inte heller resultatet av ambivalenta uttalanden av det ”internationella samfundet” och politiska gummiryggar i EU. Domslutet är det ackumulerade resultatet av en enad massiv världsopinion av miljoner människor som sedan oktober 2023 har intagit gator och torg för att protestera mot det sionistiska folkmordet och sin fulla solidaritet med det heroiska palestinska motståndet mot den makt som sedan 1948 ockuperar en stor del av Palestina.

Men Palestina kommer att befrias helt inom en snar framtid!

D.E.



Fyra år efter polismordet av George Floyd.


Dödlig institutionaliserad rasism

Fyra år efter mordet på George Floyd har reformerna stagnerat och polisvåldet slår nya rekord! Men i Dagens Nyheter påstår de motsatsen, för att lyfta demokraterna och den ”Gamle mannen” i det vita huset. . .

Den 25 maj är det fyra år sedan George Floyd mördades i händerna på USA-polisen, ett brott som satte djupa spår i samhället och utlöste massiva protester i hela landet.

I samband med årsdagen uppmanade president Joe Biden till handling till hans minne. Samtidigt slog antalet dödsfall, orsakade av polisen under hans mandatperiod, nya rekord 2023.

Min favoritjournalist, spanjorskan Helena Villar, ackrediterad reporter i USA för den ryska nyhetsbyrån RT, sammanfattar de fyra åren i följande rapport, se även videon (spanskt tal):

VIDEO:



Hej alla,

En ny statistik av polisvåld i USA avslöjar att året 2022 var det dödligaste året sedan uppgifter finns tillgängliga.

·        Nästan 100 personer dödades av polisen i det här landet VARJE MÅNAD, ett större antal än året George Floyd dödades och som utlöste en aldrig tidigare skådad våg av protester i denna fråga.

·        En av de oroande dynamikerna är att dessa dödliga utfall vanligtvis inträffar under rutinmässiga kontroller.

·        Rasskillnaderna fortsätter också: 24 % av de dödliga offren för polisvåld 2022 var afroamerikanska trots att de bara utgör 13% av befolkningen.

Observera att dessa data kan vara ännu värre. En studie publicerad i The Lancet 2021 visade att ungefär hälften av de mord som begås av brottsbekämpande agenter inte rapporteras, så det faktiska antalet mördade personer kan till och med vara dubbelt så mycket som utredningar rapporterar.

 

MEN i DN är KRÖNIKÖREN Karin Eriksson mer oroad över demokraternas dåliga läge inför valet i delstaterna Virginia och Texas och ger inte tidningens läsare den grundläggande bakgrund som journalisten Helena Villar ger RT:s spanskspråkiga tittare.

Eriksson konstaterar bara att ”Fyra år efter George Floyds död är ALLT ANNORLUNDA” [¡SIC!].

Sant, men då handlar det om Bidens opinionssiffror. Och det oroar DN-ledningen inte att morden på civila fortsätter i USA, verkställda av den kår som ska skydda människor, utan för att Biden och demokraterna kan förlora presidentvalet.

 


TRUMP ÄR HELLER INGEN eller bättre kandidat och det blir, precis som i Palestinafrågan en strid av den verkliga folkopinionen i USA att få till verkliga reformer som stoppar det institutionaliserade rasistiska våldet.

För borgerlig representativ demokrati existerar inte ens i USA där det militärindustriella komplexet och den spekulativa bank- och finanssektorn är de krafter som sätter dagordningen, som han så korrekt uttryckte saken, den gamle generalen och presidenten Dwight Eisenhower, när han överlämnade presidentämbetet 1961 till sin efterträdare.

Som hette John F. Kennedy. Denne fick mycket konkret känna vid den ”inre och verkliga fiendens” makt när Kennedy tog emot skotten som ändade hans liv den 22 november 1963.

Allt annat om vad DN har påstått vara ”demokratins bålverk” är att slå in illusioner i huvudet på allmänheten.

D.E.

Källa: Helena Villar, RT

https://t.me/rtnoticias/65025

 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.