onsdag 29 maj 2024

Det georgiska parlamentet river upp den USA-vänliga presidentens veto mot lagen om utländskt ekonomiskt stöd

 

SvT:s Bert Sundström duckar för att berätta för Sveriges tevetittare att den lag som Tomas Billström, Antonio Blinken och Joseph Borell har döpt till "Rysk Lag" infördes 1938 i USA, med myyyycket strängare restriktioner. Eller varför USA-myndigheterna vill ha ut uppgifter från svenska banker om deras kunder. Hur går ekvationen ihop, Sundström?



Det georgiska parlamentet river upp den USA-vänliga presidentens veto mot lagen om utländskt ekonomiskt stöd

Några subjektiva reflektioner av Dick Emanuelsson

Varför är USA:s mycket strängare lag mot utländskt ekonomiskt stöd, daterad från 1938 okey, men inte den georgiska, nicaraguanska eller salvadoranska? Om det ukrainska parlamentets lagförslag från 2018 är både Bert Sundström (SvT) och Antonio Blinken mycket tystlåtna. Varför nämner inte den nämnda duon en existerande och liknande lag i Ungern, Israel och Australien?

Sundström är naturligtvis på plats i Tbilisi och suktar efter en ny ”Maidan-kupp”. Och på sitt hurtfriska dalmål rapporterade han naturligtvis att det georgiska folket vill ha demokrati och vill tillhöra Europa och inte lyda under en vad Sundström och oppositionen helt felaktigt kallar en ”Rysk Lag”. Var har Sundström fått det ifrån? Varför karaktäriserar han inte den mycket mildare georgiska lagen för en ”USA-lag”?

Med 84 röster mot fyra röstades vetot, som Georgiens president Salome Zourabichvili beslutade om i förra veckan för att förhindra parlamentets lag, ned av parlamentet. Efter omröstningen har vetot upphävts och lagen träder i kraft när den publiceras i Legislative Gazette, allt enligt den georgiska grundlagen.

 

DENNA SALOME ZOURABICHVILI föddes inte i Georgien utan i Frankrike och ”i en familj av georgiska politiska flyktingar. Hon anslöt sig till den franska diplomatiska tjänsten på 1970-talet och över tre decennier fortsatte hon med att ockupera en mängd allt högre diplomatiska befattningar. Från 2003 till 2004 tjänstgjorde hon som Frankrikes ambassadör i Georgien. År 2004, genom ömsesidig överenskommelse mellan Frankrikes och Georgiens presidenter, accepterade hon georgisk nationalitet och blev Georgiens utrikesminister”, enligt Wikipedia [1].

Frågan är vems patriotiska och geopolitiska känslor som styr denna dam och vem som stod bakom hennes politiska karriär i det land hon anlände till först 2003?

Mer fransyska än georgiska; Georgiens president Salome Zourabichvili.


PARLAMENTSLEDAMÖTERNA I GEORGIEN backade inte för den våldsamma propagandaoffensiv som igångsattes från väst. De av det georgiska folket valda parlamentsledamöterna insåg snabbt att det var en ny ”Maidan-Plan” som hade inletts. Planen var att åstadkomma en ”regimförändring”, flytta fram Natos positioner och öppna en ny front mot den Ryska Federationen. På första parkett såg världen hur den oblyga, skamlösa och helt öppna inblandningen av tyska och fascistoida baltiska ministrar deltog i demonstrationer mot den georgiska regeringen. USA och Bryssel hjälpte till med hot om sanktioner. Georgiens framtid, sa parlamentets förkrossande majoritet, ska avgöras av folket som valt sina företrädare enligt georgiska lagar, inte av Pentagons generaler och politiska företrädare.

Om de våldsamma statskuppsvänliga manifestationerna i Tbilisi hade ägt rum i USA, Tyskland, Storbritannien eller, varför inte, i Stockholm med kubanska, ryska eller vitryska ministrar, demonstrerande mot riksdagsbeslutet den 22 mars 2023 om Sveriges Natoanslutning, vilka hade rubrikerna för Sundströms SvT eller Wolodarskis Dagens Nyheter blivit? Men det nykoloniala tänkandet hos dessa arroganta herrar och medier ger dem rätt att sätta sig på andra folk och stater. Det begränsar deras intellektuella förmåga att ens göra det omvända tankeexperimentet.

 


I TISDAGS TRÄFFADES DEPUTERADE i det georgiska parlamentet i en plenarsession för att granska det veto som Zourabichvili införde mot lagen om utländska agenter förra veckan. Under omröstningen uttryckte sig majoriteten av parlamentarikerna för att ogiltigförklara den åtgärd som införts av den franskfödda Zourabichvili. Och slutsatsen blev att den USA-vänliga presidentens veto arkiverades.

– 84 deputerade (parlamentsledamöter) var för och endast fyra emot. Lagen har godkänts, förklarade parlamentets talman, Shalva Papuashvili.

Lagen, som tidigare godkändes i den tredje debatten den 14 maj, kommer att träda i kraft dagen efter att den har publicerats på webbplatsen Legislative Gazette. Men först måste den undertecknas av Georgiens president. I händelse av att Zourabichvili vägrar att underteckna dokumentet, har parlamentets talman grundlagens rätt att göra det i hennes ställe.

VIDEO:

UTANFÖR PARLAMENTET PROTESTERADE demonstranter mot den nya lagen. Hundratals människor, med Georgiens och EU:s flaggor i sina händer, tog ställning mot upphävandet av presidentens veto.

Förra veckan tillkännagav USA:s utrikesdepartement att en ”omfattande översyn av det bilaterala samarbetet” med Georgien ska inledas. Biden-administrationen uppgav att det fortfarande är ”hoppfullt att Georgiens ledare kommer att ompröva lagförslaget för [utländska agenter] och vidta åtgärder för att främja deras nations demokratiska och euro-atlantiska ambitioner”.

”Lagförslaget innebär att säkerställa transparensen av ”yttre inflytande” genom att skapa ett register över organisationer (s.k. NGO:s) som främjar externa krafters intressen, vilket kommer att omfatta alla ideella organisationer och medier vars verksamhet finansieras till mer än 20 % från utlandet. Att vägra att registrera sig kommer att bestraffas med böter”, skriver RT på sin portal.

 

I DET CENTRALAMERIKANSKA HONDURAS har en liknande process inletts. Varför? För att via de över uppskattningsvis 6,000 ”NGO:s” har pengar injekterats från USA:s olika USAID/CIA-organ så som NED, IRI, IDI, etc. Dessa NGO:s används också i att ”tvätta” narko-dollar på en kontinent där narkotikakarteller och den organiserade brottsligheten tar över land efter land.

Den förre presidenten Juan Orlando Hernandez (JOH), hade flera ”NGO:s” där pengar tvättades, antingen i korruption eller pengar från de colombianska och mexikanska kartellerna. Han deporterades i januari 2022 efter sin andra mandatperiod till USA, trots att han fungerade som ”Ambassadens man i Tegucigalpa” sedan den USA-stödda militärkuppen i juni 2009. Hans bror, Tony ”Montana” Hernandez dömdes 2023 i USA till livstid + 30 år till i fängelset och JOH har nu dömts på samma grunder och kommer förmodligen att dela både samma fängelsetid som cell med lillebror ”Montana”.

 


USA:S SKATTE- OCH JUSTITIEMYNDIGHETER kräver av svenska banker att deras klienter ska uppge till och med namnet på vad respektive kunds älskare/inna heter och vad hen tjänar, för att hårdra och överdriva temat. Men varför skulle den georgiska staten inte ha rätten att skydda statens och sina medborgares intressen mot utländska makter med den enkla regeln att varje ekonomisk förening (NGO) ska uppge varifrån deras utländska finanser härstammar och hur stora summor det handlar om?

Lagförslaget presenterades ursprungligen för det georgiska parlamentet i februari 2023, men drogs tillbaka månaden därpå mitt i en våg av protester och påtryckningar från västländer. Men i våras presenterade det styrande partiet det igen för det lagstiftande organet.

Den USA-vänliga oppositionen kritiserade förslaget och kallade för en ”rysk lag” och anklagade det styrande partiet för att ha inspirerats av en liknande lag som antogs i Ryssland 2012. Svaret blev sarkastiskt och hävdade att initiativtagarna av texten var inspirerade av lagen om registrering av USA:s `Utländska Agenter´, beslutad och godkänd redan 1938 och som är myyyyyycket strängare. Liknande lagar gäller även i bland annat Ungern, Israel och Australien. Har du inte grävt om det, Sundström, eller får du inte säga det i rutan?!


USA: “Foreign Agents Registration Act”

USA:s “Foreign Agents Registration Act” (FARA) antogs alltså 1938. FARA kräver att ”vissa agenter för utländska huvudmän som är engagerade i politisk verksamhet eller annan verksamhet som specificeras i stadgan regelbundet ska offentliggöra i förhållande till den utländska huvudmannen, såväl verksamhet, kvitton och utbetalningar till stöd för dessa aktiviteter. Offentliggörandet av den nödvändiga informationen underlättar regeringens och det amerikanska folkets utvärdering av sådana personers aktiviteter i ljuset av deras funktion som utländska agenter. FARA-enheten i sektionen för kontraspionage och exportkontroll (CES) i National Security Division (NSD) ansvarar för administrationen och efterlevnaden av FARA”, står det nästan ordagrant om du går in på justitiedepartementets hemsida [2].

Vad som utspelas i Georgien i dag är alltså en helt logisk och politisk naturlig process som inte borde få någon vän av ordning att lyfta på ögonbrynet. Men i svenska medier citerar man källor som är strömlinjeformade i State Departement.

När ska vår förbundstidning JOURNALISTEN ta upp det temat till debatt. Men då kommer Sundström och Co att stå med rumpan bar.


EU hotade att döda den georgiske premiärministern

Georgiens premiärminister Irakli Kobakhidze sa att en av EU:s kommissionärer varnade honom för att om han gick vidare med `lagen om utländska agenter´ skulle samma sak hända med Slovakiens premiärminister, Robert Fico, som utsattes för ett mordförsök av en politisk motståndare och anhängare av Zelensky.

Georgiens premiärminister Irakli Kobakhidze hotades av  . . .

Oliver Varhelyi som insinuerade att Kobakhidze kunde drabbas av samma erfarenheter som Slovakiens premiärminister, Robert Fico, som var nära att förlora livet i ett mordförsök nyligen.


EU-kommissionären som utfärdade detta hot, Oliver Varhelyi, förnekade denna anklagelse och anklagade Kobakhidze för att ha tagit hans ord ur sitt sammanhang, även om hans ord låter som ett hot:

– Jag kände ett behov av att uppmärksamma premiärministern [Georgiens] på vikten av att inte ytterligare hetsa upp den redan ömtåliga situationen genom att anta denna lag som kan leda till större polarisering och möjliga okontrollerade situationer på Tbilisis gator. Den tragiska händelsen i Slovakien gavs som ett exempel.

Det är värt att komma ihåg att de sista ”okontrollerade situationerna på Tbilisis gator” var protesterna som leddes av utrikesministrarna i EU-länderna själva och som ledde till upplopp där demonstranter bar EU-flaggor.

Är det här EU:s uppgift, att utdela sublima mordhot mot regeringsledare som inte faller Bryssel i smaken? Varför läser vi inte det i svenska medier?

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Salome_Zourabichvili

[2] https://www.justice.gov/nsd-fara

Källa: RT på spanska: https://t.me/rtnoticias/65177

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Salome_Zourabichvili

[2] https://www.justice.gov/nsd-fara

Källa: RT på spanska: https://t.me/rtnoticias/65177


söndag 26 maj 2024

ANTIKOLONIAL KAMP: USA hotar domarna i ICC och en dödlig institutionaliserad rasism

 



ANTIKOLONIAL KAMP 1: 25 maj, AFRIKADAGEN. En kontinent som går mot sin andra befrielse, denna gång från de nygamla kolonialmakterna och Imperiet på andra sidan Atlanten som i land efter land sparkas ut, plundrare av folkens naturresurser och folkmördare de är.

 

VIDEO:

ANTIKOLONIAL KAMP 2: Det är inte Hamas som kidnappar israeliska barn mitt på ljusa dagen, det är den sionistiska ockupationsarmén som ständigt kidnappar PALESTINSKA barn.

 

VIDEO:

ANTIKOLONIAL KAMP 3: Så reagerade Israel på det andra domslutet från Internationella Brottsmålsdomstolen att stoppa den militära offensiven, svaret blev bomber över flyktingfamiljernas tält, bomber i sitt eget land. Det visar den sionistiska statens sanna karaktär som terroriststat.

 

ANTIKOLONIAL KAMP 4: USA hotar domarna i ICC!

USA hotar Internationella Brottmålsdomstolen för att ha begärt Netanyahus tillfångatagande men gratulerade samma domstol för att också ha begärt en arrestering men av Putin.




Så här löd Vita Husets lovord om arresteringsordern av PUTIN:

”ICC:s beslut att utfärda en arresteringsorder för Vladimir Putin är ett jättesteg i rätt riktning för det internationella samfundet. Det är mer än motiverat med tanke på bevisen”.

”Brottet”, handlade som bekant om evakueringen av ett antal barn från krigszonen i den rysktalande Donbassregionen där Kiev varje dag sedan 2014 bombar och dödar civila. Sammanlagt dödades, fram till februari 2022 14,000 civila varav 140 var barn. Flera av de evakuerade barnen har återförenats med föräldrar som är kvar i Ukraina. Men det stora antalet vill vara kvar på den ryska sidan och återförenas där med sina föräldrar. Västmedierna tiger eller manipulerar dessa händelser.

 

Samma Vita Huset om arresteringsordern av NETANYAHU:

Detta upprörande beslut är verkligen ett slag i ansiktet på Israels oberoende rättsväsende, som är stolt över sitt oberoende. Jag (Biden) kommer att utfärda ett detaljerat uttalande om dessa upprörande handlingar från ICC mot staten Israel och kommer att arbeta ivrigt med kollegor från båda parter i båda kamrarna för att införa sanktioner och ett fördömande av ICC”.

Cynismen i Vita Huset är slående. Medan den ryska sidan evakuerar barn från krigets Donbass, skickar Vita Huset, med stöd av kongressen vapen till Israel som är den största mottagaren av ekonomisk och militär hjälp från USA och för att fortsätta blodbadet i Gaza.

Omkring 15 000 barn har massakrerats av bomberna ”Made in USA”. Den politiska ledningen av Netanyahu har och får en total politisk och total militär uppbackning av Vita Huset och kongressen.

Nu återstår bara uppgiften för den sionistiska trion på Dagens Nyheter; Wolodarski, Winiarski och Shachar att ska skriva ledare, krönikor och essäer om ”det beklagliga domslutet av Internationella Brottmålsdomstolen”.

Domslutet har inte kommit som en skänk från ovan. Det är inte heller resultatet av ambivalenta uttalanden av det ”internationella samfundet” och politiska gummiryggar i EU. Domslutet är det ackumulerade resultatet av en enad massiv världsopinion av miljoner människor som sedan oktober 2023 har intagit gator och torg för att protestera mot det sionistiska folkmordet och sin fulla solidaritet med det heroiska palestinska motståndet mot den makt som sedan 1948 ockuperar en stor del av Palestina.

Men Palestina kommer att befrias helt inom en snar framtid!

D.E.



Fyra år efter polismordet av George Floyd.


Dödlig institutionaliserad rasism

Fyra år efter mordet på George Floyd har reformerna stagnerat och polisvåldet slår nya rekord! Men i Dagens Nyheter påstår de motsatsen, för att lyfta demokraterna och den ”Gamle mannen” i det vita huset. . .

Den 25 maj är det fyra år sedan George Floyd mördades i händerna på USA-polisen, ett brott som satte djupa spår i samhället och utlöste massiva protester i hela landet.

I samband med årsdagen uppmanade president Joe Biden till handling till hans minne. Samtidigt slog antalet dödsfall, orsakade av polisen under hans mandatperiod, nya rekord 2023.

Min favoritjournalist, spanjorskan Helena Villar, ackrediterad reporter i USA för den ryska nyhetsbyrån RT, sammanfattar de fyra åren i följande rapport, se även videon (spanskt tal):

VIDEO:



Hej alla,

En ny statistik av polisvåld i USA avslöjar att året 2022 var det dödligaste året sedan uppgifter finns tillgängliga.

·        Nästan 100 personer dödades av polisen i det här landet VARJE MÅNAD, ett större antal än året George Floyd dödades och som utlöste en aldrig tidigare skådad våg av protester i denna fråga.

·        En av de oroande dynamikerna är att dessa dödliga utfall vanligtvis inträffar under rutinmässiga kontroller.

·        Rasskillnaderna fortsätter också: 24 % av de dödliga offren för polisvåld 2022 var afroamerikanska trots att de bara utgör 13% av befolkningen.

Observera att dessa data kan vara ännu värre. En studie publicerad i The Lancet 2021 visade att ungefär hälften av de mord som begås av brottsbekämpande agenter inte rapporteras, så det faktiska antalet mördade personer kan till och med vara dubbelt så mycket som utredningar rapporterar.

 

MEN i DN är KRÖNIKÖREN Karin Eriksson mer oroad över demokraternas dåliga läge inför valet i delstaterna Virginia och Texas och ger inte tidningens läsare den grundläggande bakgrund som journalisten Helena Villar ger RT:s spanskspråkiga tittare.

Eriksson konstaterar bara att ”Fyra år efter George Floyds död är ALLT ANNORLUNDA” [¡SIC!].

Sant, men då handlar det om Bidens opinionssiffror. Och det oroar DN-ledningen inte att morden på civila fortsätter i USA, verkställda av den kår som ska skydda människor, utan för att Biden och demokraterna kan förlora presidentvalet.

 


TRUMP ÄR HELLER INGEN eller bättre kandidat och det blir, precis som i Palestinafrågan en strid av den verkliga folkopinionen i USA att få till verkliga reformer som stoppar det institutionaliserade rasistiska våldet.

För borgerlig representativ demokrati existerar inte ens i USA där det militärindustriella komplexet och den spekulativa bank- och finanssektorn är de krafter som sätter dagordningen, som han så korrekt uttryckte saken, den gamle generalen och presidenten Dwight Eisenhower, när han överlämnade presidentämbetet 1961 till sin efterträdare.

Som hette John F. Kennedy. Denne fick mycket konkret känna vid den ”inre och verkliga fiendens” makt när Kennedy tog emot skotten som ändade hans liv den 22 november 1963.

Allt annat om vad DN har påstått vara ”demokratins bålverk” är att slå in illusioner i huvudet på allmänheten.

D.E.

Källa: Helena Villar, RT

https://t.me/rtnoticias/65025

 

 

 


lördag 25 maj 2024

Baerbock stämmer en twittrare för att ha utnämnt henne till ”världens dummaste utrikesminister”!

”En ondskefull DIKTATOR vinner valet med 87 procent. . .
. . . medan den gode DEMOKRATEN förbjuder ett genomförande av valet” (enligt grundlagens bokstav).
 


 

 Baerbock stämmer en twittrare för att ha utnämnt henne till ”världens dummaste utrikesminister”!



I Sverige skulle det vara svårt att avgöra vem som skulle vinna en motsvarande enkätundersökning hos Huvudkrymparligan på nätet, den ene ministern är värre än den andre. . . inklusive de tidigare s-ministrarna med Ann Lindhe som värdig representant för det politiskt bipolära s-garnityret som nu, i likhet med den brokiga högerregeringen i Rosenbad sitter i knät på Pentagons generaler.

Den tyske utrikesministern var inte särskilt nöjd med priset och kräver att enkätens upphovsman ska dömas till fängelse.

Kan hennes intoleranta karaktär ha med hennes gener att göra? undrar vän av ordning. Waldemar Baerbocks var den tyska utrikesministerns nazistiske farfar och personakten som gjordes upp över ledande nazister efter kriget visar att hans ”akt indikerar att han hade läst Hitlers 'Mein Kampf' och var 'helt på nationalsocialismens sida',” [1].

Och det är inte första gången som Annalena Baerbock, som ofta och gärna tar många stora ord i sin mun och kritiserar förtryck i olika länder, nu angriper sina motståndare. För några veckor sedan fördömde hon också en entreprenör för att ha gjort en satirteckning av henne och andra politiker på en affisch.



 Tyskarna hånar henne nu på grund av hennes låga tolerans för yttrandefrihet:

·        ”Jag kan inte vänta på att domstolen slutligen ska bekräfta att hon är vad hon kallas.”

·        ”Hon måste sluta fred med att Gud och världen som gärna berättar för henne att hon är 'världens dummaste utrikesminister'.”

·        ”Tyska politiker och staten har blivit en patetisk röra. De har gjort det olagligt att säga vad man tycker.”


Källa: @elOJOen: https://t.me/Irinamar_Z/37201?single

 


Så ska den mediala terrorismens representanter tas, med sanningen!

Che Guevara förfäktade alltid att ”revolutionärer räds inte sanningen”. Men sanningen har våldtagits i en omfattning som aldrig tidigare sedan den 24 februari 2022. 

Se den bifogade videon [1] om hur en iransk universitetsprofessor ger en vulgär brittisk journalist en intellektuell snyting som heter dug!

SvT:s kvinnlige journalist som skulle kommentera begravningen av den iranske presidenten nyligen, antydde i stället att det rådde feststämning i landet. En journalistisk misär av värsta slag av ett land, folk och stat som sedan 1979 har gjort motstånd och besegrat USA:s sanktioner och ekonomiska krig. Tel Aviv å sin sida vågar inte utmana Iran en gång till efter att nyligen ha förnedrats inför öppen ridå efter att Iran skickade iväg sju höghastighetsmissiler som slog ner på en israelisk militärbas efter att ha besvarat den israeliska aggressionen tidigare.

Förmodligen är denna påstådda journalist skolad med samma kurslitteratur som britten i den följande videon (med engelskt tal och spansk undertext). Eller är hon en av Shahens anhängare som gjorde sorti 1979 av Irans miljonmassor?

Den iranske universitetsprofessorn ger britten och hans tevetittare en briljant politisk föreläsning om det rådande politiska landskapet i Iran och på planeten idag, ett USA-imperium med sina underordnade filialer i Europa på dekis och en ny intressant uppåtstigande världsordning som syns i horisonten men som bara är i sin linda.

[1] VIDEO:

https://vimeo.com/950292754



VARNING FÖR KÄNSLIGA SEKVENSER!!

DE visar den sionistiska armén som för bort hundratals kroppar från Al Shifa-sjukhuset i november 2023. När Israel lämnade tillbaka kropparna rapporterade läkarna att vitala organ hade tagits bort.

@DAVlDcu: https://t.me/DAVlDcu/13021