fredag 19 april 2024

Israel och USA kan komma att tvinga Iran att skaffa sig kärnvapen!

 

Irans sju kärnenergianläggningar samt olika forskningsorgan som Israel har sagt kommer att bombas vid en attack.



Israel och USA kan komma att tvinga Iran att skaffa sig kärnvapen!

”Om det sionistiska målet är att se ett Iran utan kärnvapen, uppnår man precis motsatsen, till den grad att Iran tillkännager att man ser över sin kärntekniska doktrin, vilket kan leda till att landet lämnar fördraget om icke-spridning av kärnvapen (NPT), skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon i sin krönika idag [1].

Och citerar general Ahmad Haghtalab, befälhavare för Revolutionsgardet som ansvarar för skyddet av de iranska atomanläggningarna, som intervjuades av Nyhetsbyrån Mehr och som återgavs av den spanska nyhetsbyrån EFE.

Generalen gjorde sitt uttalande några timmar INNAN den sionistiska attacken mot Iran, Syrien och Irak med drönare som, när jag skrev texten igår kväll (den 18 april), pågick. Då visste vi inte att attacken från Tel Aviv bara bestod av tre drönare.

USA har varnat Israel för en större attack efter att ha värderat Irans militära styrka och potential som inte har sin motsvarighet i någon annan av arabstaterna i Mellanöstern. Och det vet också Israel, därav den ”blygsamma” attacken av tre drönare som alla sköts ned.

Men vad menar Wofnon med att Iran nu anser sig ha rätt att eventuellt skaffa kärnvapen, medveten om att den ENDA staten i Mellanöstern som förfogar över kärnvapen är just Israel som konsekvent har vägrat att låta en internationell kommission göra en verklig undersökning på plats.



”Efter världskriget beslutade FN:s medlemsländer att det skulle vara nödvändigt att förhindra spridningen av innehav av kärnvapen på grund av risken att de kan nå oansvariga händer. 1968 undertecknade ett betydande antal länder fördraget om Icke-Spridning av Kärnvapen (NPT), genom vilket:

1.- De länder som har kärnvapen åtar sig att inte överföra kärnvapen till någon eller hjälpa någon stat att tillverka eller förvärva dem.

2.- Länder som inte har kärnvapen förbinder sig att inte ta emot kärnvapen från någon, inte heller att producera dem eller att be någon om hjälp för att göra det. De är också överens om att inte tillhandahålla basmaterial (uran och torium) eller speciella kärnmaterial (anrikat uran och plutonium) till något icke-kärnvapenland utan att sådant material omfattas av säkerhetskontroller.

3.- Varje icke-kärnvapenland åtar sig att acceptera IAEA:s skyddsåtgärder (i princip skyldigheten att tillhandahålla information och acceptera inspektionsregimen), som fastställs i bilateralt formaliserade avtal.

1998 undertecknades ett tilläggsprotokoll, som till det material som kontrolleras av NPT för skyddsåtgärder lade en stor mängd utrustning, specificerad i detaljerade listor, som kunde användas för icke-fredliga aktiviteter. Spanien anslöt sig till NPT och tilläggsprotokollet 1987 respektive 2003.

När Iran uppnådde `Pakten med De 5´ (Kina, USA, Frankrike, Storbritannien och Ryssland) kom Trump och USA lämnade pakten. Och eftersom han lämnade Pakten, undertecknad av alla världens länder, ansåg Iran att pakten var död.

Wofnon tror inte att de kan sätta in internationella sanktioner mot Iran, eftersom både Ryssland och Kina inte skulle acceptera det. Men USA meddelade i dag att det inför ytterligare sanktioner, trots EU:s motstånd mot Iran.

Iran anser att de via FN-konventionens 51:a artikel bara besvarade Israels flagranta brott mot Wienkonventionen då Tel Aviv bombade Irans konsulat i Damskaus (Syrien) den 1 april och dödade 16 diplomater och militärer på plats.

Hela världen har fördömt Ecuadors president Daniel Noboas attack och ockupation av den mexikanska ambassaden i Quito den 9 april samt kidnappningen av den asylsökande förre vicepresidenten Jorge Glas. Men inte ens FN fördömde Israels attack och massaker på Irans diplomater och konsulat. Svenska medier tiger som musslor och visar sin dubbelmoral och cynism!



Wofnon:

”Iran varnar för att man nu kan komma att se över den civila användningen av sin kärnenergidoktrin på grund av de israeliska hoten. Irans ”kärntekniska doktrin” har hittills uteslutande dikterat civil användning av denna energi. Men om Israel hotar att attackera Irans kärnkraftscentra, kan Irans ståndpunkt i temat komma att förändras, varnade det iranska Revolutionsgardet i dag torsdag mitt i upptrappningen mellan de två länderna”.

”Om den falska sionistiska regimen vill använda hotet om attacker mot våra kärnkraftscentra som en metod för att sätta press på Iran, kan det bli möjligt för Iran att se över sin kärntekniska doktrin och politik och lämna tidigare överväganden bakom sig”, varnade general Ahmad Haghtalab, befälhavare för Revolutionsgardet och ansvarig för att skydda de iranska atomanläggningarna, rapporterade Mehr-byrån, och citerades av EFE”.

Där ser man. Människan är det enda djuret som kan snubbla två gånger, nej, många gånger, över samma sten”, sammanfattar Wofnon.

Dick Emanuelsson

[1] https://t.me/wofnon/47807

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.