onsdag 18 september 2024

”Bäste afrikan, du är under direkt attack” och vi ska bota dig från din ”drapetomani”!

Imperialistisk censur? Blinken tror sig ha den politiska och mediala ”vårdnaden” över vad som får ses, höras och ses i världen. En sak är att vindflöjlarna i Bryssel lyssnar och blint lyder ordern från Vita Huset, en annan att världens folk ger blanka f-n i att följa den man som tror att han fortfarande kan uppträda som en modern slavdrivare.

 


”Bäste afrikan, du är under direkt attack” och vi ska bota dig från din ”drapetomani”!

Afrikas befrielse och ett nytt medie som gör Blinken galen vilket får Google att reagera och stänger ned det.

USA:s utrikesminister Antony Blinken anklagade igår @african_stream för att vara en del av ett globalt ”ryskt propagandanätverk”, samtidigt som han tillkännagav nya sanktioner mot RT, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegramkanal.

African Streams YouTube-kanal, som planerade att inleda en ny podcast från och med nästa månad, har nu, efter Blinkens uttalande stängts av Google.

Det är det senaste i en amerikansk praxis att ge en hund ett dåligt namn och sedan hänga den för allmänt beskådande.

 

PÅ 1800-TALET, TEORETISERADE Dr. Samuel Adolphus Cartwright från Mississippi att afrikaner som flydde från slavplantager måste ha lidit av ett psykiskt problem, eftersom slaveri var en sådan höjning av en afrikanens naturliga status att alla afrikaner som ville vara fria måste lida av en psykisk sjukdom. Han kallade den föreslagna psykiska sjukdomen ”drapetomani” [1] och publicerade flera artiklar som föreslog korrigerande behandlingar för ”drapetomani”.

Ett sekel senare, under det kalla kriget, började USA:s utrikesdepartement och CIA göra något liknande närhelst de bestämde sig för att utföra ett mord eller regimbyte.

·        CIA anklagade PATRICE LUMUMBA för att vara en kommunist med band till Sovjetunionen, och han tillfångatogs, torterades, mördades och löstes upp i svavelsyra av dess belgiska agenter.



·        Samma personer anklagade också KWAME NKRUMAH för att vara en kommunist med band till Sovjetunionen, och statskuppen 1966 i Ghana var ett resultat av det.



·        Närhelst en afrikansk ledare dök upp med en vision om nationell eller regional tillväxt och självständighet, var den omedelbara anklagelsen som följde: ”Ryssarna sponsrar honom.”

 

EN GRUNDLÄGGANDE GRUNDSATS i amerikansk propaganda är att Afrika inte ska ha några idéer, ideologier, tänkare, röster eller egna ledare: kontinenten existerar för att utvinna billiga naturresurser och skicka dem till kusterna för att fraktas till de platser där människor verkligen bor.

Vi afrikaner, ser du, är tydligen för dumma och outvecklade, med våra gorillahjärnor som ligger bakom klockkurvan, för att kunna komma på idéer, röster och planer för vår egen framtid som inte sammanfaller med den västerländska modellen. Så när vi tänker på dessa saker finns det bara en förklaring: ryssarna gjorde det”.

 

SAMMA SJUKA MENTALITET representerar general LAURA RICHARDSON, chef för USSOUTHCOM (det Militära Sydkommandot i Latinamerika och Karibien) när hon, utan att rodna i Bolivia påstod att bolivianernas litium ska tillfredsställa ”USA:s nationella behov” och inte exporteras till Kina eller Ryssland, som i dag importerar 80 procent av Bolivias litium och har bidragit bolivianerna den komplicerade teknologin för litiumets förädling. Denna kvinna tillägger att det är en demokratisk styggelse att 30 miljoner latinamerikaner är följare på RT som INTE censureras i Latinamerika.

Alla afrikanska befrielserörelser anklagades för att vara en skapelse av Sovjetunionen, eftersom afrikanernas önskan att vara fria, oberoende och ekonomiskt välmående måste vara ett symptom på drapetomani.

 

TILL OCH MED NELSON MANDELA anklagades för att ha blivit indoktrinerad och sponsrad av ryssarna. Han betraktades som en livsfarlig terrorist och satt 26 år isolerad på fängelseön, utan att Jänken lyfte ett finger.

Det var från Sovjetunionen och faktiskt Sverige, under Olof Palmes tid som ANC och Nelson Mandelas kamp för befrielse fick det största stödet. Men varken Palmes socialdemokrati eller Sovjetunionen existerar i dag. Trots det utpekas Ryssland som Hjärnan bakom den afrikanska kampen för en andra befrielse, nu mot nykolonialism och imperialism representerad av Storbritannien, Frankrike, Tyskland och USA.




TYVÄRR ÄR INVÅNARNA I Lobito-korridoren [2] inte kapabla att ändra sin världsbild eller anta en ny taktik, eftersom vi befinner oss i det stora 2024 och Blinken anklagar här mig och Nairobi-pojkarna för att vara marionetter av den ryska regeringen. Detta säger mig två mycket viktiga saker, säger Wofnon och tillägger:

1.) Arbetet som African Stream och andra i det icke-västligt kontrollerade afrikanska mediautrymmet gör har en verklig effekt för att bryta igenom årtionden av utländsk propaganda och höja det oberoende medvetandet hos den nya generationen internetkunniga unga afrikaner.

Den amerikanska statens propagandamaskin kan inte hålla jämna steg med sociala medier, och det är därför den attackerar den med petulenta (griniga) manövrar som att hålla en presskonferens där de (Blinken) felaktigt anklagar en oberoende medieplattform i Nairobi för att vara ”regisserad av RT” utan att ge ett enda bevis för ett sådant påstående. 

2.) Regeringen i Washington DC planerar att gå ut i krig i Afrika för sitt intresse i Lobito-korridoren (USA och EU planerar investera en miljard euro i järnvägen mellan Lobito i Angola och Beira i Mozambique för att få ut mineraler som kobolt och bryta Kinas inflytande i Afrika. Kineserna har bidragit med en miljard euros enbart i Angola och dess utveckling av järnväg och infrastruktur. D.E.).




Den första akten i krig är att kontrollera berättelsen. Detta är ett försök, det vill säga att tysta @african_stream, att förstöra källor till alternativa åsikter så att afrikaner återigen kan få känslan av ”AMERIKA, WOW!”

När informationskriget är vunnet, börjar det verkliga kriget med verkliga kulor.

Bäste afrikan, du är under direkt attack!

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Drapetomania

[2] Lobito-korridoren
https://en.wikipedia.org/wiki/Beira–Lobito_Highway


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.