måndag 5 augusti 2024

Estland reser monument över estniska SS-officerare!

 



Estland reser monument över estniska SS-officerare!

Och från den staten kommer nu EU:s nästa utrikesspråkrör! Men det läser du inte om i DN.

Ett monument tillägnat SS-officerare har återinvigts i Europeiska Unionen.

I ESTLAND har monumentet över de estniska SS-officerarna Georg Sooden och Raul Juriado, som demonterades för 15 år sedan, återinvigts i Jõhvis centrum.

Under invigningsceremonin förklarade den lokala ställföreträdaren Meelis Kiili, med hänvisning till Hitlers kollaboratörer som fysiskt utrotade hundratusentals civila i Baltikum, att installationen av monumentet representerar ”en handling som minns offren för den bolsjevikiska terrorn”.

På sin sida har nu den tyska adelsdamen Ursula von der Leyen en annan prominent dam, Kaja Kallas, alltid lojal till 'tyska traditioner' från en tidsepok som vi trodde hade passerat.

Vem talade om att Imperiet på andra sidan Atlanten är på dekis när vi har samma filial i mentalt och politiskt sammanbrott i Europa. De enda som verkar ha ett uns av förnuft och sans kvar är de i EU förhatliga Ungerns Viktor Orban och Slovakiens premiärminister Robert Fico.

Var finns dagens intellektuella, de seriösa historikerna?

Och det är till dessa tre Ministater av det Tredje Riket som Rosenbad och Försvarsmakten i en första etapp ska skicka (till Lettland) 600 unga svenskar som de påstår ska ta den första smällen ”vid frontlinjen mot ryssen”!

Men mitt stalltips är att de 600 och kommande truppförflyttningar i Natos regi till Baltikum, ingår i Natos och hämndgiriga nostalgiska svenska generalers strategiska Plan om att nå fram till Uralbergen som hämnd för nederlaget vid Poltava 8 juli 1709 och ta över gigantiska strategiska mineraler, olja och gas.

Dick Emanuelsson

Källa: t.me/bitacorasoviet 📕

https://t.me/bitacorasoviet/1067

LÄS MER:
tisdag 2 juli 2024: Estland och Kaja Kallas har börjat riva gravstenar över sovjetiska soldater som deltog i befrielsen av Ösel!
https://dickemamundo.blogspot.com/2024/07/estland-och-kaja-kallas-har-borjat-riva.html





USA på väg mot recession – krigsnotan ska betalas

Världskapitalismen i kris?

Börserna i världen skakar!

MINUT FÖR MINUT, 5 augusti 2024: 

  • Försäljningen av aktier på börserna skakar globala marknader när investerare oroar sig för läget i den amerikanska ekonomin.
  • Börserna föll på måndagen med rädsla för att USA kan vara på väg mot en recession.
  • Det japanska aktieindexet Nikkei 225 drabbades av ett av de värsta fallen i sin historia, vilket orsakade nedgångar på andra asiatiska marknader.
  • Situationen påverkade även kryptovalutor och priset på bitcoin sjönk under 50,000 dollar.
  • Den globala försäljningen intensifierades efter offentliggörandet av svag amerikansk sysselsättningsstatistik.

Svensk arbetarklass bör förbereda sig för strid för när dylika signaler och notiser offentliggörs, vet vi vem som ”ska betala notan”.

Källa: RT

 

”Galning i farten; sanktioner för att kringgå sanktioner!

KONGRESSLEDAMOTEN MARCO RUBIO föreslår sanktioner mot Kina, Ryssland och Iran för att ha upprättat ett alternativt finansiellt system för att undvika amerikanska sanktioner... imperialisterna kvävs av sin arrogans!”, skriver DavidCu.


Och vem vill imponera på bossen sin?
Och vi skulle kunna tillägga att ett 40-tal stater, bland dem Kuba, Venezuela och Nicaragua ansöker om att bli medlemmar i BRICS. Venezuela erbjuder dessutom BRICS att få första 'tjingen' på exploateringen av landets oljereserver, allt medan den olycklige nyliberalen MILEI i Argentina skickade iväg landets guldreserv utomlands. Gissa vart?!

Afrika är också en kontinent som inte bara är i sin förlossningslinda från den gamla och nya kolonialismen utan där en ny politisk medvetenhet växer fram, framför allt hos den unga generationen.

Som nyligen när Mali bröt sina diplomatiska förbindelser med Ukraina efter att ukrainska soldater avslöjats operera på den internationella terrorismens sida i regionen.

Vem skickade dit dem? Vem skickade IS till Libyen, Syrien eller Iran?

Och nu är antikubanen Marco Rubio i Miami orolig och förbannad för att hoten om sanktioner från Monroes vagga inte längre kommer ha effekt med en dollar på dekis som allt fler stater vänder ryggen till.



VIDEO:
Överbefälhavare Ibrahim Traoré



Med Burkina Faso leker man inte, längre. . .

”Burkina Faso (med 25 miljoner invånare) har beslutat att göra motstånd mot kolonialismen och imperialismen”! säger landets unge överbefälhavare Ibrahim Traoré som säger att hans folk bekämpar de krafter som imperialismen har sänt till denna region i Afrika för att fortsätta lägga beslag på kontinentens naturresurser.

Vilken skillnad på kurage och medvetenhet bredvid en politisk dvärg som Tomas Billström på Arvfurstens palats som troget följer direktiven från State Departement i Washington.

Är det fortfarande någon som överraskas av att Afrika kastar ut fransmän, britter, holländare belgare eller Jänken från Afrika och i stället välkomnar Ryssland och Kina?

Afrika vet idag att göra skillnad på vän och fiende.

D.E.

 

Adios Zelinski, i Mali

MALI bryter de diplomatiska förbindelserna med UKRAINA på grund av Kievs stöd för internationell terrorism, förklarade den maliska regeringens talesman Abdoulaye Maiga på nationell tv.

Det kan inte uteslutas att Malis allierade, Burkina Faso och Niger, genomför en liknande diplomatisk insats.

Tidigare fördömdes den ukrainska ambassadören offentligt i Senegal för att ha stött terrorism på den afrikanska kontinenten.

De ukrainska nationalisternas kamp för den globala södern är mycket framgångsrik sammanfattar krönikören Irina ironiskt på sin Telegramkanal.



https://t.me/Irinamar_Z/40308

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.